Një i ri nga Kanada e përqafoi Islamin Shiit në Xhaminë e Shenjtë të Imam Rizait

Publikuar në Jan. 1, 2017, 6:48 p.m.

Një i ri nga Kanada e përqafoi Islamin Shiit me rastin e vizitës së tij të parë në Xhaminë e Shenjtë të Imam Rizait. 

Jonathan Clark, 30-të vjeçar, nga Kanadaja e përqafoi Islam Shiit me rastin e vizitës së tij të parë në Xhaminë e Shenjtë të Imam Rizait dhe zgjodhi emrin e ri  Muhammed, pasi  tha Fjalën e Dëshmisë (Shehadetin).

Në lidhje me njohurit e tij rreth Islamit, Muhammedi tha:

"Morali, sjellja dhe sjellja e një shoku të klasës, iranian,  ishin shumë interesante për mua. Kur flisnim me të në lidhje me fenë e tij ai e quajti veten musliman dhe pastaj kam vendosur për të studiuar për Islamin  dhe Islami më përvetësoi, më stërhoqi për mua ".

"Ai e quan Libër i Shenjtë Kur'anin dhe kështu që unë fillova të lexoja atë tërësisht; atëherë unë kuptova se ka folur nga ky libër për gjithçka elegante. Kam vendosur  për të marrë më shumë  njohuri  për Islamin dhe të studioi libra të ndryshëm për Islamin ", tha ai.Burimi : AQR