Prifti Eduardo pranon Islamin , shet kishën për ndërtim të xhamisë

Publikuar në Nën. 3, 2016, 1:55 a.m.

"Unë nuk dija asgjë për fenë Islame. Kurrë një herë e pata lexuar Kur'anin,  Perëndia foli me mua dhe më pyeti për të ndjekur atë deri në qiell dhe drita e Shenjtë shkëlqeu me gjithë qenien time dhe ja portat e arta të qiellit u shfaqën para meje dhe Zoti më tha emrin e tij dhe se ishte Allahu " tha Prifti Eduardo Vincenzo Maria Gomez posa u kthye nga koma disa javësh.

Njeriu i cili tani  vuan pas një lëndimi kurrizor do të jetë në të jetën gjendje të ec sa më shpejt pohon   mjeku i cili u kujdes për të në Qendrën Mjekësore Metropolitan Afrika e Xhakartës.

" Në jetën time nuk kam parë ndonjëherë një forcë kaq të madhe të eshtrave të një plaku 80 vjeçar, kjo është një mrekulli e Zotit, pas gjithë atyre medikamenteve të përdorura brenda 20 viteve radhazi si dhe moshës së shtyrë, eshtrat e tij duhet të thyen në copa "  thotë Dr. Jim Won May.

Pas daljes nga koma dhe konvertimit të  tij në Islam mori shumicën e pasuesve të kishës në befasi, dhe që është shumë interesante se gjysma e pasuesve të kishës së krishterë kanë treguar interes në konvertimin në Islam.  "Nëse All-llahu është Perëndia i vërtetë, unë nuk dua të jem i mashtruar në drejtim të gabuar në ditën e gjykimit. Unë besoj në udhëzimin e  Atit Eduardo, ne e të gjithë besojmë në të ", shpjegon një nga pasuesit e tij.

Prifti i cili është ende nën kujdes mjekësor ka urdhëruar tashmë ndërtimin e një xhamie të re dhe pasuesit e tij  kanë vështirësi për të tubuar fondet e nevojshme për këtë detyrë të shenjtë  "Ne  i kemi borxh Atit Eduardo për të gjithë që ka bërë për ne"  komenton një prej shërbëtorëve  të kishës së vjetër katolike, që tani është në shitje.