Organizata Malajziane Islamike fillio Radion e parë Kur'anore

  • None
Publikuar në Qershor 29, 2016, mesnatë

Këshilli i Organizarët Malajziane  Islamike  të dielën filloi stacionin e parë të Radio Kur’anit  e njohur  si 'Radio Nur ul Kur'an Nusantara'.

Ky veprim është një përpjekje për ofruar dashuri për Kur'anin, sidomos në mesin e të rinjve.

Kryetari i Këshilli i Organizarët Malajziane  Islamike, Muhd Azmi Abd Hamid tha nëpërmjet  Radios 'Drita e Kur'anit, Drita e Jetës' Tagline, secili nga programet e radios do të prekë në konceptin e zbatimit të Kur'anit në jetën e përditshme, njoftoi astroawani.com .

Përmbajtja e radio 24-orëshe është dedikuar vetëm për ata që kanë  njohuritë në lidhje me Kur’anin, duke përfshirë  njohurinë se si mësohet Kur’ani përmendësh dhe leximi i Kur’anit sipas rregullave.

Radio nuk do të transmetojë  reklama jo-Kur'anore komerciale, u tha ai gazetarëve të dielën pas fillimit të trasmetimit të cilën e përuruan Myftiu i shtetit Perak, Mufti Tan Sri ,  Dr. Harussani Zakaria në sallën e leksionit të Xhamisë  Sultan Azlan Shah në Ipoh, kryeqytetin e shtetit të Perak në Malajzi.Burimi : Bernama