Britania hesht mbi abuzimin emigrantëve në Wood Yarl-së

  • None
Publikuar në Qershor 15, 2016, mesnatë

Qendra e paraburgimit në Britani të Madhe Wood Yarls  mbanë gra  të burgosura që kërkojnë azil në Mbretërinë e Bashkuar, ndërsa statusi i tyre është viktimizuar me kushtin ose të dëbohen ose të qëndrojnë në vend me kushtet e këtij paraburgimi. Sipas dosjes, disa gra marrin oferta seksi nga rojet në këmbim që ti ofrohet ndihma që të jenë më të lira brenda kampit etj.

 Mbretëria e Bashkuar është e gatshëm të bëjë të ditur numrin e të burgosurve të cilët kanë duruar dhunimin dhe format e tjera të abuzimit brenda Qendrës Shkarkimi  Yar WOOD .

Raporti  tha se do të provojë të veproj edhe pse Home Office në Londër  refuzon të publikojë të Personeli i kampit famëkeq janë të akuzuar për sulm të shumta dhe përdhunimit akuzat seksuale.dhënat për të mbrojtur interesat komerciale të kompanive private të cilat janë të përfshira në këtë Qendër paraburgimi, e cila është e vendosur në Bedfordshire.

Zbulimi do se do,  do të jetë i mundur  edhe pse paragjykojnë interesat komerciale të njerëzve të përfshirë në  Yarl Wood-it , është të cituar nga Independent si argumentuar.

Kryeinspektori Burgu Nick Hardwick e ka quajtur qendra një vend me interes kombëtar, pasi u zbulua se më shumë se gjysma e femra burgosurit nuk ndjehen të sigurt atje.

Raportuesi i posaçëm i OKB-së për dhunën ndaj grave, Rashida Manjoo, ka qenë gjithashtu e interesuar të merr raporte dhe informata më të thella prë këtë çështje mirëpo asaj i ndalohet hyrja në qendër. ndalohet hyrja në qendër, duke thënë se masa ngre pyetjen nëse qeveria ka diçka për të fshehur.

 “Gratë kundër Përdhunimi”   dhe NGO “Gratë me të Zeza “, dy grupe aktivistësh që punojnë me të burgosurit femra në qendrën për mbi një dekadë, publikoi një dosje të vitit të kaluar, duke detajuar ankesa nga të burgosurit aktualë dhe të mëparshëm.

Wood Yarl u hap në vitin 2001 dhe vazhdon të veprojë si një nga trembëdhjetë qendra të tilla të vendit.