Muslimanët italianë protestojnë kundër abuzimit të Islamit

  • None
Publikuar në Nën. 29, 2015, 1 a.m.

Qindra muslimanë që jetojnë në Itali kanë demonstruar në Romë dhe Milano kundër abuzimit të Islamit nga ana e atyre që kryen sulmet në Paris dhe Mali.

Në Romë, qindra muslimanë u mblodhën në sheshin qendror në Piazza Santi Apostoli duke brohoritur Jo terrorizmit dhe duke mbajtur parulla ku shkruhej  Jo në emrin tim.

Në Milano rreth 500 vetë demonstruan në sheshin Piazza San Babila me parulla ku shkruhej Stop terrorizmit dhe Terrorizmi nuk ka fe.

Nga ana e tij, N-Kryetari i Bashkësisë Fetare Islame të Italisë, Jahja Sergio Jahe Pallavicini, tha në Romë se demonstruesit kërkuar për të dëshmuar një mesazh të unitetit të pjesës të shëndoshë dhe dominuese të Islamit në Itali, dhe distancohen në mënyrë të qartë dhe me zë, nga çdo abuzim që i bëhet fesë sonë nga kriminelët.

Numri i muslimanëve në Itali, që është kryesisht katolike, është vlerësuar rreth 1.7 milion.