ISIS-i nuk ka të bëjë me Islamin: Udhëheqësi i muslimanëve të Australisë

  • Udhëheqësi i muslimanëve të Australisë, Dr. Xhemal Rifi
Publikuar në Nën. 21, 2015, 1 a.m.

Në vazhdën e një tjetër vepre të kryer nga ekstremistët që pretendojnë të përfaqësojnë Islamin, udhëheqësi i muslimanëve të Australisë, i mirënjohuri Dr. Xhemal Rifi thotë se komuniteti i tij është mbytur në një det të urrejtjes, duke vënë në dukje se ata ekstremistë të cilët ishin prapa sulmeve në Paris, dhe aktet e tjera të terrorit, janë armiku i Islamit. 

Dr. Xhemal Rifi thotë se sulmet vdekjeprurëse të ISIS-it në Paris do të testojnë Australinë, por kjo është koha për t’u bashkuar, të bashkuar në dënimin tonë, duke qëndruar së bashku për të mundur këtë organizatë  terroriste globale.

Kjo është sikur ne po mbytemi në një det të urrejtjes dhe çdo herë që të nxjerrim  kokat tona mbi ujë, diçka tjetër ndodh të na tërheqë poshtë, tha ai.

Ai tha gjithashtu se ekstremistët qëndrojnë prapa sulmeve në Paris, dhe akteve të tjera të terrorit ,  ata janë  musliman vetëm me emra.

Komentet erdhën ndërsa Prokurori i Përgjithshëm, George Brandis paralajmëroi kundër hakmarrjes ndaj komunitetit  musliman pas sulmit vdekjeprurës në Paris, i cili ka lënë të paktën 130 njerëz të vdekur, dhe mes thirrjeve nga disa në Australi për të ndaluar pranimin e refugjatëve të Lindjes së Mesme.

Ata (ISIS-i), nuk kanë të bëjnë me Islamin – në të vërtetë ata janë armiku i Islamit dhe ata kanë vrarë më shumë muslimanë civilë se jo-muslimanë, tha  Dr. Xhemal Rifi.

(Unë jam) i zemëruar për faktin se ka pasur një dështim për të parandaluar këtë ngjarje të tmerrshme që të ndodhin.

Nga ana e tij, Myftiu  i Dr. Ibrahim Abu Muhammed është përqëndruar në vend të kësaj në atë që ai i etiketojë faktorët shkaktarët të tilla siç janë  racizmi, Islamofobia dhe politika e jashtme mashtruese.

Në një deklaratë, ai tha se Këto incidente të fundit nxjerrin në pah faktin se strategjitë aktuale për t'u marrë me kërcënimin e terrorizmit nuk janë duke punuar.

Hussejn Nadim, një kandidat për doktoraturë në Departamentin e Marrëdhënieve Qeveritare dhe Ndërkombëtare pajtohet se e vetmja mënyrë për të mposhtur ISIS-it është përmes mekanizmave të saj të brendshëm.

E vetmja mënyrë që grupe të tilla mund të trajtojnë dhe Islami mund të ketë sqarimin e tij përmes mekanizmave të tij të brendshëm.

Zgjidhja për problemin që ne shohim sot në formën e sulmeve të Parisit ose Sydnejit  i mundëson muslimanët për t’u drejtuar kundër ISIS-it dhe ekstremizmave të tjerë.