Ministri australian kërkon vizita në xhami për mirëkuptim më të mirë

  • Ministri i Drejtësisë i Australisë, Michael Keenan
Publikuar në Nën. 15, 2015, 1 a.m.

Ministri i Drejtësisë i Australisë, Michael Keenan të enjten u bëri thirrje të gjithë australianëve për të vizituar ndonjë  xhami në një përpjekje për të thyer barrierat sociale dhe  të inkurajojnë mirëkuptim më të madh kulturor.

Ministri, Michael Keenan ka publikuar një deklaratë për të rritur ndërgjegjësimin në lidhje me ‘Ditën Kombëtare - Xhamia e Hapur ’- të mbahet të shtunën - e cila është një iniciativë e qeverisë në vitin e tij të dytë.

Ai tha se të kuptojnë dhe pranojnë fetë  tjera të cilat janë  një pjesë e rëndësishme e mbajtjes së rrënjëve të Australisë si një shkrirjes kulturore. 

Australia është një vend i privilegjuar dhe unik dhe vlera e respekti i ndërsjellë është një pjesë e rëndësishme e asaj që e bën Australinë  të madhe, tha Michael Keenan në deklaratë. 

Kohezioni social mund të arrihet vetëm duke u bashkuar të gjithë australianët  për të krijuar lidhje të të gjithë komuniteteve. 

Kjo është arsyeja pse unë sot inkurajoj të gjitha komunitetet australiane për të marrë pjesë në ‘Ditën Kombëtare të Xhamisë së hapur, ditën e shtunë. 

Ministri i Drejtësisë, Micheal Keenan gjithashtu kritikoi protestat e fundit kundër ndërtimit të xhamive në të gjithë Australinë, duke thënë se liria në Australi është një e drejtë, dhe diversiteti kulturor i shtetit nuk  pasqyrohet përmes intolerancës.

Qeveria është e angazhuar thellësisht në agjendën e saj të lirisë, e cila përfshin avancimin e  masave për të mbrojtur lirinë e fjalës, lirinë e fesë dhe të drejta të tjera tradicionale, tha ai.

Megjithatë, qeveria dënon ashpër ata të cilët bëjnë të pamundurën të zvogëlojë liritë tona në Australi dhe nxisin dhunën dhe urrejtjen brenda komunitetit tonë.Burimi : Xinhua