Malajzia ka në plan të themelojë një Universitet të Kur’anit

  • None
Publikuar në Gus. 19, 2015, mesnatë

Shteti Terengganu në  Malajzi   ka në plan për të themeluar  një Universitet të Kur’anit , deri tani nuk ka një   universitet i tillë në këtë vend ende.

Kryetari i Komisionit  Shtetëror për  Arsim, Shkencë, Teknologjisë dhe kryetari i Komitetit për Detyra Speciale,  Ghazali Taib tha se themelet janë vendosur tashmë  atje në atë shtet për themelimin e universitetit. 

Ne tashmë kemi Institutin Dar ul Kur'an , i cili është në proces të modernizimit në një kolegj universitar, tha ai për Bernama.

Kryetari i Komisionit  Shtetëror për  Arsim, Shkencë dhe Teknologji ,Ghazali  Taib tha se ideja e krijimit të një Universiteti të Kur’anit  në Terengganu erdhi nga Ministri i Arsimit,  Datuk Seri Idris Jusoh kur ai ishte ministri kryesor në shtetin Terenganu.  

Ai tha se është rasti i mirëi,  atje ka vende të përshtatshme në dispozicion, të tilla si Taman ilmu në Tembila, Besut, sepse një pjesë e madhe e tokës  është e  nevojshme me infrastrukturë dhe objekteve adekuate për të themeluar një universitet.

Ai shtoi se ai do të takohet  së shpejti me Ministrin e Arsimit,  Datuk Seri Idris Jusoh  për të diskutuar më tej rreth propozimit për themelimin  e Universitetit të Kur'anit.Burimi : Bernama