Rrjeti i ri i TV flet për muslimanët Sidneit

  • None
Publikuar në Prill 10, 2015, mesnatë

Duke marrë një hap përpara drejt për të mbrojtur besimin e tyre të vërtetë, muslimanët e Sideneit kanë themeluar një studio televizive prej 1 milion $ (dollar) për të kundërshtuar paraqitjen, përshkrimin e  gabuar të Islamit në mediat kryesore.

Kjo është një kohë ku ka shumë presion mbi bashkësinë muslimane, tha kreu i rrjetit, Malaz Majanni, për ABC News, të hënën me 16 mars 2015.

Për fat të keq, ju do të gjeni se në mediat kryesore, nganjëherë ne jemi paraqitur ndryshe, përkthyer ndryshe dhe këtu ne jemi në gjendje për të siguruar se një mesazh të qartë për të dërguar jashtë, tha ai.

Malaz Majanni tha se studio është financuar nga donacionet e komunitetit dhe me personel nga një ekip prej më shumë se 20 vullnetarë.

Projekti u miratua nga një gamë e gjerë e figurave të shquara muslimane, duke përfshirë myftiut të madh të Australisë, Dr. Ibrahim Ebu Muhammed dhe Profesorin Muhammed Abdalla nga Universiteti Griffith i cili u shfaq në një video promovuese.

E njohur si një iniciativë e davetit, studio ka për qëllim për të përhapur fjalën e Islamit në mesin e muslimanëve dhe jo-muslimanëve, gjithashtu.

Duke mbuluar lajmet muslimane në Australi, studio e re do të përcjell ngjarje të mëdha për të siguruar material dhe për t’i përhapur,  duke përfshirë rrethin Sidneit.   Burimi : IQNA News