Protesta masive në Francë kundër aneksimit

Publikuar në Korrik 21, 2020, 3:04 a.m.

Një numër i qyteteve franceze dëshmuan demonstrata masive të shtunën duke protestuar kundër planit të Izraelit për të aneksuar tokat palestineze muajin tjetër.

Qindra demonstrues u mblodhën në Paris dhe qytetet e Lyonit, Strasburgut, Saint-ientienne, Montpellier dhe Marseille dhe shprehën kundërshtimin e tyre për masën e synuar të Izraelit.

Protestuesit tundën flamuj të Palestinës dhe ngritën pankarta ku shkruante "Palestina e Lirë", "Bojkot  Israelit " dhe "Jo Aneksim".

Ata gjithashtu i bënë thirrje bashkësisë ndërkombëtare të vendosë sanksione ndaj Izraelit për ta detyruar atë të tërhiqet në planin e tij