Imam Hamenei: Irani të ndihmojë çdo komb, grup që kundërshton regjimin Cionist

Publikuar në Maj 31, 2020, 10:35 a.m.

Udhëheqësi i Revolucionit Islamik, Ajetullah   Sejjid  Ali Hamenei tha se Republika Islamike e Iranit "do të mbështesë dhe ndihmojë çdo komb ose ndonjë grup që kundërshton dhe lufton regjimin Zionist" të Izraelit.

"Ne do të mbështesim dhe ndihmojmë çdo komb ose ndonjë grup kudo që kundërshton dhe lufton regjimin Sionist dhe nuk hezitojmë ta themi këtë," tha Udhëheqësi në një cicërimë të mërkurën përpara Ditës Ndërkombëtare të Kudsit.

Në një cicërimë tjetër, Udhëheqësi tha:

"Luftimet gjithëpërfshirëse të kombit palestinez - politik, ushtarak dhe kulturor - duhet të vazhdojnë që uzurpuesit të paraqiten në referendum për kombin palestinez. Ky komb duhet të përcaktojë se cili sistem politik duhet të sundojë atje; lufta duhet të vazhdojë deri atëherë ”.

"Një propozim për një referendum për të zgjedhur llojin e qeverisë për vendin historik të Palestines  u regjistrua në KB ashtu siç u ofrua nga Irani. Ne themi se palestinezët e vërtetë me rrënjë palestineze të paktën 100 vjet, dhe palestinezët që jetojnë jashtë, zgjedhin qeverinë e Palestinës, "tha ai.

"Eleminimi i regjimit Cionist nuk do të thotë të eliminosh hebrenjtë. Ne nuk jemi kundër hebrenjve. Kjo do të thotë heqjen e regjimit të imponuar dhe palestinezët myslimanë, të krishterë dhe hebrenj zgjedhin qeverinë e tyre dhe dëbojnë banditë si Netanyahu. Kjo është "eliminimi i Izraelit" dhe do të ndodhë, "tha Ajetullah Hamenei në një Tweet në vazhdim.

"Regjimi Cionist ka provuar se nuk do t'i përmbahet asnjë traktati dhe nuk kupton asnjë logjikë përveç forcës. Natyra e regjimit  Cionist është e papajtueshme me paqen, sepse Cionistët kërkojnë të zgjerojnë territoret e tyre dhe sigurisht nuk do të kufizohen në ato që ata kanë pushtuar tashmë, "tha ai.

Dita Ndërkombëtare e Kudsit është një ngjarje e përvitshme në të gjithë botën gjatë së cilës demonstruesit shprehin solidaritetin e tyre me popullin palestinez dhe kundërshtimin e okupimit të territoreve palestineze nga regjimi  cionist i Izraelit.

Dita shihet si trashëgimi e themeluesit të ndjerë të Republikës Islamike të Iranit, Imam Homeini, i cili zyrtarisht e deklaroi të premten e fundit të muajit të shenjtë të Ramazanit si Ditën Ndërkombëtare të Kudsit në vitin 1979.