Mbreti Muhamed i VI midis 50 muslimanëve më me ndikim në botë

Publikuar në Tet. 26, 2019, 2:47 a.m.

Fjalimet e mbretit Mohamed VI pasqyrojnë punën e Marokut  për bashkëjetesë dhe tolerancë midis të gjitha feve Abrahamike.

Qendra për  Studime Strategjike Mbretërore  e Jordanit ka një mbret  që renditet ,  Muhamed  VI të  në mesin e 50 më të fuqishmit.   

Renditja u shfaq në botimin e qendrës  2019  për 500 muslimanët  më me ndikim.

Botimi përmban 50 personalitetet kryesore me ndikim mysliman, ku Mbreti i Marokut, Mohamed VI, shfaqet në numrin shtatë.

Në profilin e tij për Mbretin Muhamed VI, botimi thoshte se Ai "ndikon në rrjetin e muslimanëve pas Shkollës së Jurisprudencës Maliki, dhe është mbreti kryesor në Afrikë".Burimi : MWN