Forcat Pushtuese Izraelite vranë nje palestinezin dhe plagosi 54 në marshimin kufitar të Gazës

Publikuar në Tet. 26, 2019, 2:44 a.m.

Forcat Pushtuese Izraelite (IOF) vranë një qytetar palestinez dhe plagosën dhjetëra të tjerë në  Marshin e Madh te 77 të  Xhuman  ne  Rripin e Gazës.

Ministria e Shëndetësisë e Gazës tha se Alaa Hamdan, 28 vjeç, vdiq pasi u shënjestrua me plumba të drejtpërdrejta  nga Forcat Pushtuese Izraelite  (IOF) në lindje të kampit të refugjatëve Xhabalia në Rripin  e  Gazës. Veriaore

Ministria tha se 54 protestues palestinezë u plagosën nga municionet e drejtpërdrejta të  Forcave Pushtuese Izraelite (IOF)  dhe bomba gazi lotsjellës në zona të ndryshme përgjatë kufirit midis Rripit të Gazës dhe territoreve të okupuara të Palestinës.

Palestinezët e Rripit të Gazës filluan Marshin e Madh të Kthimit më 30 Mars 2018 për të mbrojtur të drejtën e refugjatëve për t'u kthyer dhe për të kërkuar një fund të bllokadës 13-vjeçare në enklavën bregdetare.

Që nga fillimi i protestave për kufijtë, Forcat Pushtuese Izraelite       (IOF)  ka vrarë 325 palestinezë, duke përfshirë fëmijë, dhe plagosur mbi 32,000.