Myftiu i Sllovenisë thotë se respekton popullin iranian

Publikuar në Tet. 26, 2019, 2:20 a.m.

Myftiu i  Sllovenisë Nexhad  Grabus tha të enjten se "ne e respektojmë shumë popullin e Iranit dhe besojmë se madhështia nuk është e thjeshtë dhe e lehtë".

Ai i bëri këto komente në një takim me Shefin e Qendrës së Dialogut midis Feve dhe Qytetërimeve të Organizatës së Marrëdhënieve Islame Mehdi Taskhiri në Lublanë.

Duke shtjelluar aktivitetet e kryera në përputhje me mbajtjen e dialogut midis feve ,  Mehdi Taskhiri tha: "Ne e dimë lavdinë dhe madhështinë e Iranit, i cili i detyrohet Islamit dhe mësimeve Islame".

"Irani kurrë nuk ka filluar një luftë kundër asnjë vendi dhe thjesht ka mbrojtur veten kundër agresionit," tha ai.

Duke iu referuar fenomeneve të rreme të Iranofobisë dhe Islamofobisë, ai shtoi se  Islami është fe e mëshirës dhe vëllazërimit dhe se iranianët kanë lidhje të përzemërta me të gjitha fiset në vazhdën e kulturës dhe civilizimit të tyre.

Mehdi Taskhiri mbërriti në Slloveni për të marrë pjesë në Takimin e Tretë të Dialogut midis Feve dhe Konferencës Shkencore për Dialogun mes myslimanëve dhe të krishterëve.



Burimi : IQNA