Përparimi shkencor midis strategjive më të rëndësishme të AQR

Publikuar në Tet. 26, 2019, 1:57 a.m.

Kongresi Kardiovaskular, ku morën pjesë mbi 700 specialistë nga 18 vende në Spitalin Razavi, është duke u zhvilluar për të shqyrtuar zhvillimet më të fundit në kardiologji dhe sistemin e qarkullimit të gjakut në Iran dhe në botë.

Duke iu drejtuar kongresit, Hoi An. Ahmad Marvi, kujdestari kryesor i Astan Kuds Razavi shtjelloi përparimin shkencor në Islam dhe rolin e Astan Kuds Razavi në këtë fushë.

Duke e e permenduar  kongresin si një mundësi të vlefshme për të shkëmbyer arritjet e fundit shkencore, ai përmendi pozicionin e shkencës në fenë e Islamit dhe tha:

"Përfshirja e shkencës në libra dhe tradita është zhvilluar gjerësisht, dhe Islami e ka theksuar shkencën si fe. kërkesa "

Ai deklaroi se përparimi dhe përsosmëria e shkencës është strategjia kryesore e AQR-së dhe duke pasur parasysh atribimin e saj ndaj Imam Rizait (a.s.), Imamit të mësuar, trashëgimtareve  te Profetit (a.s) dhe këshillat e Udhëheqësit të Revolucionit Islamik, Ajatullah Sejjid  Ali Hamenei , një nga strategjitë më të rëndësishme të AKR është zhvillimi shkencor dhe përparimi, dhe "Kjo gjithmonë ka qenë dhe do të jetë fokusi im".

Duke cituar vargje dhe tregime për ndikimin e zemrës në transhendencën shpirtërore të njeriut, ai tha:

“Shëndeti fizik i zemrës, i cili arrihet me përpjekjet e shkencëtarëve dhe profesorëve të disiplinës kardiake, ofron platformën dhe rrugën për përsosmërinë shpirtërore , dashamirësi dhe arritja e sigurimit. "

“Shëndeti i trupit  është plotësues i shëndetit të mendjes dhe shëndeti i trupit është një prelud i shpirtëror i brendshëm. Astan Kuds Razavi përpiqet të promovojë dhe zhvillojë shëndetin në rajon, përveç implementimit të planeve për thellimin e shpirtëror, "vuri në dukje ai.

Në fund, ai e quajti Mashhadin një qendër të shpirtërore fetare, pasi ajo duhet të jetë qendra e shëndetit, terapisë dhe etikës mjekësore. Në këtë drejtim, Fondacioni Shëndetësor AKR synon të luajë një rol udhëheqës dhe me ndikim në promovimin e shëndetit  global dhe shërbimeve shëndetësore në rajon përmes kapaciteteve të të gjitha qendrave të tij akademike, mjekësore dhe kërkimore.Burimi : Astan Quds Razavi