Karavani i Xhamisë së Shenjtë të Imam Rizait (a.s.) niset për në Qerbela

Publikuar në Tet. 18, 2019, 2:23 a.m.

Më shumë se 1.500 shërbëtorë të xhamisë  janë duke shkuar për në Irak për të shërbyer gjatë ditëve të ceremonisë së Arba'init  me ekipe mjekësore, transporti, akomodimi, pritje dhe shërbime kulturore nga AstanKQuds Razavi, Spitali Razavi, Shoqëria e Gjysmëhënës së Kuqe, Komuna e Mashhadit dhe Shkolla Seminaret  e Mashhadit.

Spitali Razavi ngriti një spital fushor me katër salla  operimi, me autobus dhe 64 persona si staf mjekësor në objektin e akomodimit të koduar 320 në rrugën Naxhaf - Qerbela.

Shërbëtorët   nga Astan Kuda Razavi u shërbejnë pelegrinëve marshues në qytetet  Qerbela, Kazimije dhe Samarra.

Grupet e zisë së Mashhad-it u shërbejnë gjithashtu pelegrinëve të Imam Huseinit në 87 tenda akomodimi në kufirin Iran-Irak, si dhe në Naxhaf, Qerbela, Kazimijje dhe Samarra.

Shoqata e Gjysmëhënës së Kuqe nga Mashhadi gjithashtu ka ngritur dy klinika në objektet e akomodimit të koduara 1092 dhe një hotel në Naxhaf  me 172 sherbyes..

Komuna e Mashhadit  është bërë përgjegjëse për pastrimin dhe grumbullimin e mbeturinave të Naxhafit gjatë gjithë kohës, duke dërguar 800 persona me 16 mbledhës mbeturinash dhe 100 autobusë për transport falas të vizitorëve.

Seminari i Mashhadit  njoftoi gjithashtu se 200  hoxhallarë janë  dërguar në Irak për të predikime fetare.