Myslimanët boshnjakë do të marrin pjesë në marshimet e Arabainit

Publikuar në Tet. 18, 2019, 1:58 a.m.

Një kolonë e muslimanëve boshnjakë do të udhëtojë në Irak për të marrë pjesë në marshimet vjetore të Arbainit në Irak.

Sipas degës së Sarajevës të IQNA-së, vizita e kolonës do të vijë me ftesë të Xhamise të Shenjtë të Astanit (Kujdestarisë) së Hazret Abbasit (a.s.) në Qerbela.

Do të përfshijë studiues universitarë, persona të mediave dhe familje të dëshmorëve boshnjakë.

Ata gjithashtu planifikohen të takohen me një numër studiuesish fetarë dhe figura politike irakiene gjatë vizitës në Irak.

Arbaini, i cili është një nga tubimet më të mëdha fetare në botë, vjen 40 ditë pas Ashures, përvjetorit të martirizimit të imamit të tretë shiit, Imam Huseinit (a.s.).

Cdo vit, një turmë e madhe musliman shiia  mblidhen në qytetin irakian të Qerbelas, ku ndodhet  Xhamia e Shenjtë e Imam Huseinit (a.s.), për të kryer ritet e zisë.

Arbaini bie më 19 tetor 2019 .

Bosnja dhe Hercegovina është një vend në Gadishullin Ballkanik në Evropën Juglindore.

Islami është feja më e përhapur në vend.