Bullgari: Koha po mbaron për rrjedhën turke

Publikuar në Tet. 4, 2019, 12:45 a.m.

Pala bullgare është në gatishmëri të plotë - ose të paktën duhet të jetë - në mënyrë që të përputhet me oraret, megjithë vonesat e deritanishme në ndërtimin e tubacionit të gazit  Rrjedha Turke.

Ndërtimi i seksionit turk të rrjedhës në territorin bullgar të të ashtuquajturës Rrjedha Ballkanike pritet të përfundojë deri në fillim të vitit të ardhshëm më së voni, sipas Ministrit Rus të Industrisë dhe Tregtisë, Denis Manturov.

Në veçanti, ai vuri në dukje, sipas agjencisë së lajmeve TASS, që Bullgaria "ka ndërmarrë dhe është e detyruar të sigurojë ndërtimin e projektit nga lartësia e kufirit turko-bullgar deri në kufirin bullgar me Serbinë deri më 1 janar 2020".

 "Ne jemi duke u mbështetur në orarin e palës bullgare për të siguruar që tubacioni të përfundojë deri më 1 janar, në mënyrë që furnizimi i gazit  natyror përmes tubacionit " Rrjedha Turke "të fillojë", përfundoi Denis Manturov.

Fillimi i tubacionit  në Serbi është caktuar për në prill të vitit  2020.

Kujtohet se tubacioni  Rrjedha  Turke do të ketë dy degë, e para do të furnizojë tregun e brendshëm të Turqisë dhe e dyta është furnizimi me gaz natyror në vendet e Evropës Juglindore./