Irani, Turqi planifikojnë fusha të reja të bashkëpunimit

Publikuar në Tet. 4, 2019, 12:36 a.m.

Irani dhe Turqia po planifikojnë të përcaktojnë fusha të reja të bashkëpunimit në Komisionin e 27-të të Përbashkët Ekonomik Iran-Turqi në Ankara javën e ardhshme.

Sekretari i komisionit Bahman Husseinpour tha se Presidenti Hassan Rouhani do të shkon në Ankara të dielën për të marrë pjesë në takimin trepalësh për Sirinë.

Hassan Rouhani do të zhvillojë bisedime me presidentët  e vendeve në margjinën e samitit.

Pas samitit, takimi i 27-të i Komisionit Ekonomik Iran-Turqi do të merret me situatën e fundit të marrëdhënieve ekonomike, tregtare, financiare dhe bankare midis Teheranit dhe Ankarasë.

Duke pasur parasysh vendosmërinë politike të liderëve të dy vendeve për promovimin e lidhjeve bilaterale, janë bërë veprime të përshtatshme, pasi një delegacion i rangut të lartë nga Turqia vizitoi Teheranin kohët e fundit.

Sa i përket diversifikimit të bashkëpunimit ekonomik dhe tregtar të dy vendeve, ai njoftoi krijimin e pesë grupeve të punës financiare, bankare, të energjisë, tranzitit dhe shëndetësisë, të cilat kanë për detyrë të monitorojnë zhvillimet që ndodhin në sektorët përkatës dhe të zgjidhin problemet me të cilat përballen.

Bisedimet janë duke u zhvilluar me bankat turke për të bërë transaksione duke përdorur monedha kombëtare, tha ai, duke përmendur se Irani aktualisht po përjeton sanksionet më të vështira në histori, i cili është një problem i madh në mënyrën e bashkëpunimit të ndërsjellë.Burimi : IRNA