Forcat izraelite sulmojnë stadiumin në Jersusalem

Publikuar në Tet. 4, 2019, 12:33 a.m.

Forcat izraelite dhe oficerët e inteligjencës të dielën sulmuan stadiumin Burxh al-Laqlaq në Qytetin e Vjetër të Jerusalemit dhe hoqën të gjitha banderolat e vendosura brenda ndërtesës për sezonin e ligës së familjeve Jerusalem.

Forcat izraelite sulmuan qytetarët palestinezë që ishin atje dhe sulmuan një numër prej tyre para se t'i detyronin të gjithë jashtë stadiumit.

Ata më tej arrestuan një të ri palestinez që duhej të luante në ngjarjen sportive.

Kjo erdhi vetëm një ditë pasi forcat  izraelite ndaluan një konferencë që ishte planifikuar të shtunën në të njëjtin vend për të diskutuar politikën izraelite të prishjes së shtëpive në Jerusalem.