Studentët turq vizitojnë Xhaminë e Shenjtë të Imam Rizait

Publikuar në Shta. 26, 2019, 9:54 p.m.

Me ditët e zisë së Muharremit, 60 studentë muslimanë nga universitete të ndryshme turke kanë bërë një vizitë në Faltoren e Shenjtë të Imam Rizait (a.s.)  dhe kanë marrë pjesë në ceremonitë e zisë për martirizimin e Imam Huseinit (a.s.). 

Në anën e vizitës së tij, Adam  Namli, udhëheqësi i grupit, tha: "Xhamia e Shenjtë e Imam Rizait (a.s.) është një vend shumë i shenjtë shpirtëror dhe pjesëmarrja në ceremoni zie në këtë faltore të shenjtë ishte një mundësi dhe sukses i shkëlqyeshëm për të gjithë anëtarët  e grupit ".

Vizitori që flet turqisht shtoi: “Pelegrinazhet e këtij lloji ndriçojnë zemrën e njeriu. Unë dhe shoku im mësuam shumë dhe shpresojmë për një shtegtim tjetër në Mashhad në të ardhmen e afërt ".

Duke iu referuar vizitës së grupit  në Bibliotekën Qendrore dhe Muzetë e Kur’anit ai tha:

"Muzetë e Astan Kuds Razavi më tërhoqën shumë pasi ata po paraqesin  shumë objekte të çmuara dhe historike të krijuara nga artistë muslimanë".Burimi : Astan Quds Razavi