Maroku do të presë Asamblenë e Përgjithshme të Ardhshme të Organizatës Botërore të Turizmit në vitin 2021

  • Xhamia Kutubia në Marrakeh
Publikuar në Shta. 26, 2019, 9:49 p.m.

Oferta e suksesshme e Marokut vjen si rezultat i statusit të saj si një udhëheqës botëror në sektorin e turizmit.

Maroku do të presë Asamblenë e 24-të të Përgjithshme të Organizatës Botërore të Turizmit (UNWTO) në vitin 2021. Vendimi u mor të enjten, më 12 shtator, gjatë Asamblesë së 23-të të Përgjithshme të UNWTO, në Shën Petersburg të Rusisë.

Zgjedhja e Marokut si nikoqir erdhi pasi 107 delegacionet që morën pjesë në asamble votuan. Maroku fitoi 76 vota, kundër 15 për Filipinet, dhe 13 për Kenia. Pati 4 abstenime.

Pas zgjedhjeve, ministri maroken i turizmit, Muhamed Saxhid i tha Maghreb Arab Press (MAP) se vota përfaqëson një fitore tjetër për statusin e Marokut si një udhëheqës në turizmin botëror.

"Kjo fitore  e Marokut dhe strategjia e përshkruar nga Mbreti Mohamed VI për të arritur një zhvillim të qëndrueshëm dhe gjithëpërfshirës në të gjitha fushat.

Ajo tregon gjithashtu pozicionin e privilegjuar të Mbretërisë në fushën e turizmit, falë veçanërisht zhvillimit dhe stabilitetit të tij, "shtoi ministri.

Ai gjithashtu shprehu falënderimet e tij për vendet që mbështesin ofertën e Marokut, duke thënë se kjo fitore përfaqëson një fitore për të gjithë kontinentin afrikan.

UNWTO është agjensia e Kombeve të Bashkuara përgjegjëse për promovimin e një turizmi të përgjegjshëm, të qëndrueshëm dhe universalisht të pranueshëm. Ai promovon turizmin si shtytës të rritjes ekonomike, zhvillimit gjithëpërfshirës dhe qëndrueshmërisë së mjedisit.

Një raport i vitit 2019 për Konkurrencën e Udhëtimit dhe Turizmit, botuar nga Forumi Ekonomik Botëror, renditi Marokun si të parin në rajonin e Magrebit, dhe të dytin në Afrikën e Veriut.

Në indeksin mbarëbotëror, Maroku u rendit në vendin e 66-të me një rezultat prej 3,9 duke tejkaluar mesataren në rajonin MENA, dhe duke tejkaluar mesataren globale.Burimi : MWN