Studenti palestinez i Harvardit u internua nga Bostoni për postimet e miqve në Facebook që 'kundërshtojnë SH.B.A.

Publikuar në Shta. 15, 2019, 12:10 a.m.

Studenti palestinez i Harvardit u internua nga Bostoni për postimet e miqve në Facebook që kundërshtojnë SH.B.A.

Studenti palestinez kishte marrë një bursë për të studiuar në Harvard.

Studenti fillestar 17-vjeçar i ardhur në Harvard u dëbua nga SH.B.A. menjëherë pasi zbriti në Boston, kur një zyrtar imigracioni gjeti postime në 'faqet në Facebook' të miqve të tij që kundërshtojnë SH.B.A.

Planet  e një studenti palestinez për të filluar studimet në Harvard u prishën nga zyrtarët  e imigracionit të Bostonit  pasi gjoja ata lexuan postimet në Facebook të miqve të tij që "kundërshtuan" SH.B.A.

Ismail B. Ajjawi, 17 vjeç, nga Tire, në Liban, u internua nga Aeroporti Ndërkombëtar i Boston Logan menjëherë pasi ai u ul, njoftoi Harvard Crimson.

Zyrtarët amerikanë e morën në pyetje Ajjaawin për orë të tëra dhe kontrolluan telefonin dhe kompjuterin e tij.

Tetë orë marrje në pyetje përfshinin pyetje në lidhje me fenë dhe praktikat fetare të studentëve të rinj në Liban dhe veprimtarinë e mediave sociale të tij.