Vogëlushët në Qabe sjellin gëzim në zemrat e haxhijve

Publikuar në Gus. 28, 2019, 9:39 p.m.

Miliona muslimanë janë duke qëndruar në djepin e Islamit ne Meke, ku këto ditë do të kryejnë ritualet e Haxhit, detyren e peste te Islamit , dhe siç thonë ata, gëzimi i fëmijëve të vegjël që janë duke qëndruar me prindërit e tyre në ne vendin e shenjte ne Qabe po gezon zemrat  e tyre.

Sipas gazetarit të Anadolu Agency (AA), ai bashkë me gruan, nënën dhe vajzën një vjeçare Zeynep janë me të.

Ai shprehu mirënjohjen e tij ndaj Allahut të Madhëruar për nderimin e tij që erdhi në Mekke dhe Haxh në një moshë relativisht të re, dhe ai nuk mund ta përshkruante me fjalë ndjenjën e takimit me Qaben.

"Shikimi i Qabes  është diçka e veçantë. Unë kërkoj nga Allahu që të bëjë të mundur për të gjithë muslimanët," tha Yilmaz, i cili është me origjinë nga Konya, Turqi.

Ai kujtoi se ata fillimisht kishin frikë se mos vinin me një fëmijë të vogël në Mekkë, por që ata tani ishin të lumtur për këtë vendim dhe se gjithçka po shkonte në maksimum.

Meka ka edhe një fëmijë tre muajsh, Aysenaz Yildirim, i cili është më i riu në një grup të Haxhijve nga Turqia.

Më shumë se dy milion haxhi nga të gjitha anët e botës aktualisht janë në Mekë, përfshirë 1.680 haxhi nga Bosnja dhe Hercegovina, për të kryer haxhin,  obligimin  e peste, te fundit,  nga pesë shtyllat e Islamit.

Haxhi këto ditë kërkon të kalohet  me sa më shumë kohë të jetë e mundur në lutjet, ibadet dhe leximin e Kur’anit deri në Ditën e Arefatit.  Kjo është gjithashtu një mundësi që haxhiu të vizitojë qytetin ku lindi Pejgamberi (a.s.) dhe ku filloi shpallja e Kur’anit.