Kryetari i Senatit te Afganistanit viziton Xhamine e Shenjtë të Imam Rizait

Publikuar në Gus. 28, 2019, 9:20 p.m.

Gjatë turneut të tij në Mashhad, kryetari i Senatit  te Afganistanit, Fazal Hadi Muslimyar, bëri një vizitë në Xhamine e Shejtë të Imam Rizait (a.s.).

"Dashuria për te vizituar  Xhamine e Imam Rizait (a.s.) nuk është e kufizuar vetëm për myslimanët shiitë dhe shumë muslimanë suni janë dashamirës dhe përkushtues të tij gjithashtu", tha ai.

Ai deklaroi se vizita e Xhamise  së Shenjtë Imamit  të Tetë ,eshte një nder si një musliman suni dhe zyrtarët e Astan Quds Razavi, organi i ngarkuar me Xhamine e Shejte, e kanë mirëpritur ngrohtësisht.

“Mënyra e jetesës së Imam Rizait (a.s.) dhe imamëve të tjerë është një model shumë i çmuar për të gjithë muslimanët dhe është thelbësore të ndiqni atë. Pozicioni i këtij Imami madhështor është shumë i ngritur, ”vuri në dukje ai.

Në fund, Fazal Hadi Muslimyar falënderoi Zotin e Plotfuqishëm për mundësinë për të marrë pjesë në Xhamine e Sshenjtë duke thënë:

"Do të lutem shumë për myslimanët e botës dhe njerëzit e vendit tim".Burimi : Astan Qods Razavi