Gruaja e verber egjiptiane i ka shërbyer Kur’anit për 60 vjet

Publikuar në Gus. 11, 2019, 2:15 p.m.

Shejha  Hassina Ahmed Muhammadin Abdul Fattah al-Rabiei është një grua e verber që ka kaluar 60 vjet të jetës së saj duke i shërbyer Kur’anit, Librit  te Zotit.

Hassina jeton në një fshat të quajtur Kafr Abdul Mumin afër qytetit të Dikirnis në Provincen Verililindore te Egjiptian, ne Dakahlia.

Ajo humbi shikimin në fëmijërinë e hershme, por kjo nuk e pengoi atë të fillonte mësimin përmendësh të Kur’anit dhe të mësonte të gjithë Librin e Shenjtë  permendesh.

"Kam mësuar Kur’anin në moshën dhjetë vjeçare dhe mësuesi im ishte Ahmed al-Damhuji," thotë ajo. "Para vdekjes së tij, ai më nxiti të filloj te mesoj ne Mekteb, një qendër mësimore e Kuranit)."

Gruaja 80-vjeçare u mësonte fëmijëve Kur’anin.

Ajo kendonte ajetete e  Kur’anit dhe nxenesit  e dëgjojshin. Pastaj ajo u kërkon atyre të kendojne ajetet e e Kur’anit dhe sigurohet që ata t'i bëjnë ato saktë.

Hassina thotë se ajo ka ndihmuar më shumë se 50 fshatarë të mësojnë përmendësh tërë Kuranin.

Ajo i kendon të paktën 6 Xhuze ​​(pjesë) të Kuranit çdo ditë në mënyrë që të mos i harrojë ajetet.

Meqenëse Kurani ka gjithsej 30 Xhuza, ajo arrin të lexojë të gjithë Librin e Shenjtë çdo pesë ditë.

Hassina uron që te shkon ne ne Haxh  së bashku me vëllain e saj.

Disa vjet më parë, ajo fitoi një konkurs të Kuranit dhe shperblimi i saj ishte shkuarja ne Umrah  ne Qabe, por ajo nuk e pranoi  atë sepse donte të shoqërohej nga vëllai i saj.Burimi : IQNA