Një grup ambasadorësh nga vendet evropiane vizituan muzeun e xhamise te Imam Rizait

Publikuar në Gus. 11, 2019, 1:38 p.m.

Një grup ambasadorësh nga vendet evropiane dhe zyrtarë nga organizatat ndërkombëtare të refugjatëve vizituan Muzeun e Kur'anit dhe Thesaret e Muzeut Razavi.

Tridhjetë ambasadorë nga vendet evropiane dhe zyrtarë të organizatave ndërkombëtare lidhur me refugjatët vizituan Muzeun e Kur’anit Shenjtë të dhe Memorialin e Astan Quds Razavi në ditën e pestë.

Eve Frances, përfaqësuese e Komisionerit të Lartë të Kombeve të Bashkuara për refugjatët në Republikën Islamike të Iranit, tha se ishte hera e dytë që ajo ishte në Mashhad dhe për herë të parë të vizitonte Xhamine e Shejt te Imam Rizait. Ajo gjithashtu deklaroi se "edhe pse unë jam këtu për një mision, por jam shumë e  kënaqur që kolegët tanë në qeveri që unë të jem në Mashhad dhe të vizitoj Xhamine e Shejte".

Ajo shtoi se ishte e befasuar me bukurine e xhamise dhe ë dhe veprat Kur'anore në Muzeun e Kur'anit dhe thesaret. Ai tha: "Mbajtja e këtyre veprave të lashta dhe të çmuara, si një Kur’an mijëvjeçar në lëkurë, pëlhurë dhe rroba, është e i vleshme dhe një punë shumë e specializuar, prandaj i vlerësoj këto përpjekje".

Përfaqësuesi i Komisionerit të Lartë të Kombeve të Bashkuara për Refugjatët në Republikën Islamike të Iranit shtoi se "Unë do të doja të isha përsëri në këtë Xhami te Shejte, në mënyrë që të mund të fitoj një eksperiencë më të mirë nga ky vend i shenjtë dhe i shkëlqyeshëm. "Burimi : Astan Qods Razavi