Maroku arrin performancën më të mirë në 15 vjet në Olimpiadën Ndërkombëtare te Matematikes

Publikuar në Korrik 31, 2019, 5 p.m.

Ekipi maroken u paraqit me  performancën e tyre më të mirë në 15 vjet në atë që gjerësisht konsiderohet të jetë më prestigjiozi i të gjitha  olimpiadave ndërkombëtare.

Olimpiada Ndërkombëtare e Matematikës (IMO), e mbajtur nga e enjtja, 11 korrik deri të hënën, më 22 korrik në Universitetin Bath në Mbretërinë e Bashkuar, pa një performancë spektakolare nga ekipi maroken.

Ekipi mori në shtëpi një medalje bronzi si dhe katër nderime, duke fituar një total prej 80 pikësh.

Konkursi e pa performancën më të mirë të Marokut në 15 vjet, me ekipin që renditi 64-ta në renditjen botërore të 112 vendeve.

Maroku fiton gjithashtu 2 medalje ari në Olimpiaden  e Matematikes Pan Afrikane

IMO është kampionati botëror i matematikës për nxënësit e shkollave të mesme dhe mbahen çdo vit në një vend tjetër. Garat  përfshin skuadra  deri në gjashtë garues.  Çdo provim zgjat 4.5 orë dhe përmban 3  probleme të vështira.

IMO i parë u mbajt në vitin 1959 në Rumani, ku morën pjesë 7 vende.  Ajo është zgjeruar gradualisht në mbi 100 vende nga 5 kontinente.