Zyrtare: Afër 40,000 të huaj studiojnë në universitetet iraniane

Publikuar në Korrik 26, 2019, 12:09 a.m.

Mbi 39.000 studentë të huaj po studiojnë në universitetet iraniane, tha një zyrtar të shtunën.

Këto studentë të huaj studiojnë në nivelet MS / BS, MA dhe PhD në të gjitha universitetet në Iran, tha Abdulhamid Alizadeh, drejtor i çështjeve të studentëve të huaj në Ministrinë e Shkencës, Kërkimit dhe Teknologjisë (MSRT).

Njoftimi i tij erdhi pasi qeveria po sheh më shumë dobi nga forcat përmes bashkëpunimit shkencor ndërkombëtar.

Ai bëri këto komente  ndërsa po hapte një zyrë konsullore në Universitetin Razi në qytetin perëndimor të Kermanshah të Iranit.

Zyrtari vuri në dukje se më shumë se 2.000 të huaj janë pranuar në universitetet iraniane çdo vit, 500 prej të cilëve me vijnë fonde.

Alizadeh u kërkoi universiteteve iraniane të tërheqin më shumë studentë të huaj në një përpjekje për të rritur të ardhurat e tyre.Burimi : IRNA