Ditëlindja e Imam Rizait (a.s.) u festua në Rusi

Publikuar në Korrik 26, 2019, 12:03 a.m.

Një ceremoni u mbajt në kryeqytetin e Rusisë, në të Moskë, për të shënuar përvjetorin e ditëlindjes së Imam Reza (a.s.).

Qendra Islamike e Moskës organizoi të premten një festë për të promovuar  Rrugën e Ehl ul-Bejtit (a.s.)  dhe kulturës Razavi.

Kumtesa kryesore u mbajtë  nga Huxhat ul - Islam Saber Akbari  Xheddi, kreu i Qendrës Islamike.

Kishte edhe fjalime në gjuhën ruse, si dhe këndime të ilahive fetare nga Grupi Felek nga qyteti Isfahan, në Iran.

Një ngjarje tjetër u organizua në xhaminë e Hatam al-Anbia të Moskës të shtunën në mbrëmje për të shënuar rastin e mbarë.

Përvjetori i ditëlindjes së Imam Rizait (a.s.) bie në më 14 korrik 2019.Burimi : IQNA