100 Hafizë të Kur'anit u nderuan në Egjipt

Publikuar në Maj 26, 2019, 12:41 a.m.

Një ceremoni u mbajt në Kafr El Sheikh të Egjiptit në për të nderuar 100  hafizë të Kur'anit.

Departamenti i Vakufit  organizoi ceremoninë të enjten, sipas faqes së internetit khabarmasr.com.

Ata të nderuar në këtë ngjarje ishin fëmijët dhe adoleshentët e moshës 5 deri në 20 vjeç.

Ata morën dhurata nga departamenti për arritjet e tyre kur’anore.

Departamenti Vakufit  çdo vit organizon ceremoninë në muajin e shenjtë të Ramazanit.

Egjipti është një vend në Afrikën e Veriut me një popullsi prej rreth 96 milionë banorësh.

Muslimanët përbëjnë rreth 90 përqind të popullsisë së përgjithshme të vendit.

Aktivitetet kur’anore, duke përfshirë memorizimin e Librit të Shenjtë, Kur’anit, janë shumë të zakonshme në vendet arabe me shumicë muslimane.Burimi : IQNA