Mexhid Mexhidi merr çmimin më të mirë të regjisorit nga Festivali i Filmit Konia

Publikuar në Maj 26, 2019, 12:35 a.m.

Festivali i Filmit në Konia i njohur si "Sufi Sinema Günleri" i dha Çmimin Drejtorit më të Mirë  Mexhid Mexhidit.

Sipas Fondacionit Farabi, 2 Sufi Sinema Günleri shfaqi dy filma të drejtuar nga Mexhidi.

Gjatë ceremonisë, Sekretari i fFstivalit, Abduletarti Yarar përshëndeti rolin e Mexhidit në krijimin e veprave kinematografike me mesazhe humanitare dhe morale dhe e përshkroi kinemanë moderne të Iranit si një lajmëtar të spiritualitetit.

Këtë vit, sekretariati i festivalit ftoi Mexhidin me "The Willow Tree" dhe "Children of Heaven". Ata u shfaqën dhe u pritën ngrohtësisht nga audienca.

Festivali u mbajt më 2-5 maj 2019 në Konya, Turqi.Burimi : ISNA