Austria e interesuar për lidhje me Iranin

Publikuar në Prill 30, 2019, 11:44 p.m.

Austria është e interesuar në zhvillimin e lidhjeve të gjithanshme me Iranin, tha të dielen një akademike e  lartë austriake.

Austria është e interesuar të promovojë bashkëpunimin shkencor me Iranin dhe Instituti i Studimeve Iraniane të Akademisë Austriake të Shkencave është krenar për bashkëpunimin me institutet kryesore iraniane, tha Christine Nölle-Karimi, shkencëtare e lartë në Institutin e Studimeve Iraniane të Akademisë Austriake të Shkencave .

Ajo i bëri komentet në një forum mbi marrëdhëniet kulturore, politike dhe ekonomike të Iranit gjatë epokës Safavide  (1501-1736) të mbajtur në Universitetin Isfahan nga 28-29 prill 2019.

Instituti i Studimeve të Iranit të Akademisë Austriake të Shkencave ka nënshkruar një Memorandum Mirëkuptimi me Universitetin e Isfahanit, Institutin Kërkimor të Iranit për Trashëgimi Kulturore dhe Turizëm (RICHT) dhe Akademinë e Gjuhës dhe Letërsisë Persiane.Burimi : IRNA