Akademikët pakistanezë vizitojnë Xhaminë e Imam Rizait

Publikuar në Prill 29, 2019, 11:46 p.m.

Përmes përpjekjeve të Qendrës AQR për Çështjet Ndërkombëtare, një grup prej pesë anëtarësh të ligjëruesve nga Universiteti i Lahores, vizituan Xhaminë e Shejtë të Imam Rizait, Muzeun Qendror dhe Fondacionin e Studimeve Islamike.

Gjatë vizitës, Dr. Faliha Kazemi deklaroi se ajo e bëri udhëtimin vetëm për Xhaminë e Shejtë të Imam Rizait, duke thënë, "Ndjenja e vizitës nuk mund të shprehet me fjalë; madhështia e këtij vendi të shenjtë është befasuese dhe frymëzuese ".

Duke vënë në dukje se populli i Pakistanit ka një respekt të veçantë ndaj Imamëve, sidomos për Imam Rizain (a.s.), ajo shtoi se ajo ka qenë duke vizituar shenjtërinë dy herë në vit; megjithatë, në çdo frekuentim, ajo e gjen Xhaminë edhe më tërheqëse, më madhështore dhe më të lavdishme.

Ajo shtoi se Imam Rizai (a.s.) është mbiquajtur "Imam i dhembshur" dhe se suksesi për të vizituar Xhaminë në baza vjetore, do të thotë mëshirë dhe dashuri ndaj tij.

Dr. Faliha Kazemi e përshkroi vizitën e saj në Muzeun AQR si mbresëlënëse, të ndikuar nga elegance dhe thesaret e saj. "Galeria është gjithashtu shumë e këndshme dhe e veçantë dhe është tërheqëse për sytë e çdo vizitori," tha ajo.Burimi : Astan Qods Razavi