Koleksioni i parë i poezisë në gjuhën angleze për Ashuren

Publikuar në Prill 13, 2019, 2:57 a.m.

Koleksioni i parë i poezisë në gjuhën angleze për Ashuren u botua në Mashhad, të Iranit.

Koleksioni përshkruan vuajtjet e familjes së Pejgamberit (a.s.) pas martirizimit të Hazret Aliut (a.s.)  që nga fillimi i udhëheqjes së Imam Hasanit (a.s.) deri në martirizimin e Imam Huseinit (a.s.) dhe incidentit të Ashures.

Sejjid Saber Marxhaei, poet, është përpjekur të tregojë se çfarë ka ndodhur me Imam Huseinin (a.s.) dhe shokët e tij në 4620 vargje dhe 1540 pasazhe. Përmbledhja është rezultat i 15 viteve të përpjekjeve të autorit.

Sejjid Saber Marxhaei i cili është anëtar i stafit në Organizatën e Bibliotekave, Muzeumeve dhe Qendrës së Dokumenteve të Astan Kuds Razavi ka shkruar tashmë një koleksion fetar të poezisë në Indi, e quajtur "Perlat e Rastit".

Koleksioni i poemave të sapo botuara është koleksioni i parë i poemave fetare të shkruara në anglisht nga vetë autori.

Përbërja e këtij veprimi shpirtëror filloi në vitin 2004, një vit i quajtur nga Udhëheqësi i Revolucionit Islamik, Ajetullah  Sejjid Ali Hhamenei, si lavdia dhe fuqia e Imam Huseinit.

Sejjid Saber Marxhaei gjithashtu ka të drejtën e autorit të këtij koleksioni për botimet e Organizatës së Bibliotekave, Muzeve dhe Dokumenteve të Astan Kuds Razavi.

Duke përfunduar komentet e tij, Marxhaei gjithashtu shprehu vullnetin e mirë për përmbledhjen e vëllimit të dytë të këtij koleksioni mbi robëritë e Qebelasë.Burimi : Astan Quds Razavi