Media e lirë nuk merr qendrim. Qendrimin e merr lexuesi në bazë të fakteve.

Publikuar në Prill 8, 2019, 12:04 a.m.

Udhëheqësi i Revolucionit Islamik, Ajetullah Sejjid Ali Hamenei, të enjten emëroi Huxhat ul Islam Ahmad Marvi si kujdestar i ri i Astan Kuds Razavi, një organizatë bamirëse që mban kujdestarinë e Xhamisë së Imam Rizait, në qytetin e shenjtë të Mashhadit.

Sipas dekretit të Udhëheqësit, Huxhat ul Islam Ahmad Marvi zëvendëson Sejjid  Ibrahim Raiisi, i cili është emëruar si shef i gjyqësorit.

Astan Kuds Razavi është një fond bamirësie në qytetin verilindor të Mashhadit që administron Xhaminë e Shenjtë të Imam Rizait (a.s.) dhe dhuratat që i jepen kujdestarit.

Në dekret, Ajetullah Hamenei përsëriti detyrat kryesore që u përmendën në kohën e emërimit të Raiisit tre vjet më parë, duke bërë thirrje për përpjekje për të ofruar shërbimet më të mira për vizitorët që vizitojnë Xhaminë e Imam Rizait dhe ofrojnë dhurata për nevojtarët.

Udhëheqësi theksoi gjithashtu se "kapacitetet kulturore" të Astan Kuds Razavi, duke kërkuar përpjekje për të mbrojtur trashëgiminë kulturore të fondacionit dhe lokalet dhe strukturat në Astan Kuds Razavi.

Udhëheqësi gjithashtu theksoi nevojën për organizimin e institucioneve të biznesit që i përkasin Astan Qudsit.Burimi : Tasnim News Agency