Hezbollahu në Golan

Publikuar në Mars 20, 2019, 12:57 a.m.

Sipas një deklarate të bërë nga ushtria izraelite, Hezbollahu po përpiqet të formojë një bashkim të ri në anën siriane të lartësive të Golanit. Sipas ushtrisë izraelite, kjo punë, e quajtur Projekti i Golanit, është ende në fazat e hershme. Hezbollah po mbledh informacion dhe inteligjencë rreth rajonit.

Sipas një deklarate të bërë nga ushtria izraelite, Hezbollahu po përpiqet të formojë një bashkim të ri në anën siriane të lartësive të Golanit. Sipas ushtrisë izraelite, kjo punë, e quajtur Projekti i Golanit, është ende në fazat e hershme. Hezbollah po mbledh informacion dhe inteligjencë rreth rajonit.

Përveq kësaj, anëtarët e Hezbollahut që veprojnë në rajon janë të armatosur. Projekti filloi në fjalë pasi ushtria siriane pastroi rajonin nga grupet e pafe. Emri në krye të projektit është Ali Musa Dakduk. Dakduk u burgos në vitin 2007 për operacionin që rezultoi në vrasjen e 5 ushtarëve amerikan në Karbala dhe u lirua në vitin 2012 dhe u kthye në Liban.

Emrat e tjerë në krye të projektit janë Bashar Mustafa, Ismail Mustafa, Talal Hasun dhe Fehim Abu Kays.

Sipas ushtrisë izraelite, Projekti i Golanit ka seli edhe në Damask edhe në Bejrut. Ndërsa anëtarët e bashkimit të ri jetojnë në fshatrat siriane afër Golanit. Këta ushtarë janë trajnuar për sabotim, snajper dhe gjuajtje me raketa. Izraeli i sheh lartësitë e Golanit si të rëndësishme për sigurinë e tyre.Burimi : Tesnim News Agency