Një polak e përqafon fenë Islame në Xhaminë e Shejtë të Imam Rizait (a.s.)

Publikuar në Mars 14, 2019, 12:41 a.m.

Një i ri polak e përqafoi fenë Islame në Xhaminë e Shejtë të Imam Rizait (a.s.) në Qytetin Mashhad të Iranit, muajin hënor të Rexhebit.

Duke iu referuar motivit kryesor pas konvertimit të tij në Islam në fund të kësaj ceremonie ai theksoi: "Kam studiuar gjuhën arabe dhe letërsinë arabe dhe kjo më bëri për të njohur Islamin". Polaku zgjodhi emrin e ri Riza, si emrin e tij të ri musliman.

"Kërkimi im personal mbi Islamin filloi gjashtë vjet më parë dhe ishin fjalët e myslimanëve sunitë që më tërhoqën për herë të parë në Islam; megjithatë, ky sekt i Islamit nuk mund të jepte përgjigjet e pyetjeve të mia dhe e gjeta Islamin në sektin shia më të arsyeshëm dhe më të bukur.

Riza më tej vuri në dukje, Islami i vërtetë duhet të gjendet në sektin shia, pasi ai reflekton realitetet dhe jep një mundësi për t'i diskutuar ato. Ai u përgjigjet pyetjeve dhe mban hapësirë ​​për diskutime fetare.

Duke treguar ngjashmëri të dukshme mes Islamit Shia dhe Krishterimit katolik, shtoi ai, përveç ngjashmërive të ritualeve dhe simboleve, të dy sektet janë të ngjashme në lidhje me numrin e Imamëve të pagabueshëm, që është e barabartë me numrin e apostujve të Jezu Krishtit.

Diku në komentet e tij, ai theksoi se feja konsiderohet një çështje personale në Poloni dhe secili është i lirë të ketë fenë e tij. Ai gjithashtu përmendi, unë jam shumë i lumtur që e kam këtë përvojë të bukur dhe të re në Xhaminë e Shenjtë të Imam Reza (a.s.).

Gjatë ceremonisë, Sejjid Muhammed Xhevad Hashemi Nexhad, menaxher i Çështjeve jo-iraniane të Vizitorëve të Astan Quds Razavi, tha, pasi ky konvertim gjen rrënjët e tij në kërkime dhe studime, ai është me të vërtetë i vlefshëm. Ai gjithashtu përmendi se Zoti ka premtuar të sigurojë një paqe,   qetësi, për ata që kanë zgjedhur rrugën e drejtë lirisht.

Ai vazhdoi të thoshte, kur disa njerëz përqafojnë Islamin nga të ashtuquajturat djepi i modernizimit, tregon se përpjekjet e Perëndimit për të portretizuar një imazh të rremë dhe joreal të Islamit kanë dështuar.

Ne jemi kaq të lumtur për këtë konvertim dhe menaxhmenti do të bëjë çmos për të furnizuar të gjitha nevojat intelektuale dhe shpirtërore të këtyre muslimanëve të rinj.

Astan Kuds Razavi është organi përgjegjës i Xhamisë të Shenjtë të Imam Rizait (a.s.).Burimi : Astan Quds Razavi