Siria është gati për luftë me Izraelin mbi rajonin e Golan Heights

Publikuar në Mars 11, 2019, 2:36 a.m.

Zëvendësministri i Jashtëm sirian Faisal Mikdad i tha kreut të Organizatës së Mbikëqyrjes së Shanseve të Armatosura të Kombeve të Bashkuara (UNTSO), Christine Lund, javën e kaluar se Siria është e përgatitur për një përballje me Izraelin mbi rajonin e Golan Heights.

Mikdadi paralajmëroi Lund se Siria do të reagojë me forcë nëse Izraeli vazhdon të sulmojë vendin, sikurse edhe nëse SHBA e njeh sovranitetin e Izraelit mbi lartësitë e pushtuara të Golanit.

"Siria do të sulmojë Izraelin nëse nuk largohet nga lartësitë e Golanit", tha Mikdad për Lundin, siç citohet nga World Israel News.

"Ne nuk do të hezitojmë të përballemi me Izraelin," tha Mekdadi. "Ne gjithashtu nuk jemi të frikësuar nga mbështetësit e tij [të Izraelit] të cilët po ndihmojnë për të vazhduar pushtimin e Golan," shtoi ai.

Komentet e Mikdad ishin në përgjigje të një projekt-ligj të ri që u paraqit nga senatorët republikanë Ted Cruz dhe Tom Cotton, së bashku me përfaqësuesin e partisë Demokratike Mike Gallagher, lidhur me njohjen e sovranitetit të Izraelit mbi rajonin e Golan.Burimi : Al Masdar News