Koncert në Teheran në kujtim të Beethovenit në 250 vjetorin e lindjes së tij

Publikuar në Mars 11, 2019, 1:04 a.m.

Orkestra Simfonike e Teheranit dha një koncert për të përkujtuar kompozitorin e muzikës klasike gjermane Beethoven në 250 vjetorin e  lindjes së tij.

Orkestra Simfonike e Teheranit, e udhëhequr nga muzikanti iranian Shehrdad Rouhani, dha një koncert në kryeqytetin Teheran për të përkujtuar kompozitorin e muzikës klasike gjermane Ludwig van Beethoven në 250 vjetorin e lidhjes së tij.

Koncerti u mbajt në sallën e Koncertit të Vahdetit në kryeqytetin Teheran, me pjesëmarrjen e ambasadorit austriak në Teheran Stefan Scholz, ambasadorit australian në Teheran David Yan Biggs dhe ambasadorit zviceran në Teheran Markus Leitner. Në koncert morën pjesë edhe diplomatë nga Turqia, Gjermania, Korea e Jugut, Italia dhe Vatikani.

Në koncert u luajt simfonia e famshme e 9-të e Beethovenit.     Burimi : Sputnik News