Dy veprimtarë ndërkombëtarë u arrestuan nga forcat izraelite

Publikuar në Shk. 12, 2019, 9:57 a.m.

Dy anëtarë të Lëvizjes Ndërkombëtare të Solidaritetit (ISM) u arrestuan nga ushtarët izraelitë të enjten në afërsi të një shkolle fillore në qytetin e pushtuar në jug të qytetit të al-Khalilit në Bregun Perëndimor.

Anëtari i Mbrojtësve të të Drejtave të Njeriut, Imad Abu Shamsieh tha se forcat izraelite arrestuan dy aktivistë ndërkombëtarë, një amerikanë dhe një italian tjetër, ndërsa ishin pranë Shkollës Fillore Kurtoba, që ndodhej pranë vendbanimit të paligjshëm, koloni hebreje, Beit Hadasa.

Aktivistët u arrestuan ndërsa mbikqyrnin nxënësit palestinezë kur largoheshin nga shkolla e tyre për të siguruar që asnjë dëm nuk do të bëhej nga ushtria izraelite apo kolonët.  

Të dy anëtarët e Lëvizjes Ndërkombëtare të Solidaritetit (ISM po bënin punën që ishte bërë në të kaluarën nga pjesëtarët e forcës ndërkombëtare të monitorimit civil, Pranisë Ndërkombëtare të Përkohshme në Hebron (TIPH), e cila ishte jashtë qytetit javën e kaluar, por u arrestuan nga autoritetet okupuese izraelite.Burimi : The Palestinian Information Center