Ajetullah Shejh Isa Kassim lë Irakun për Mashhad për të vizituar Xhaminë e Shejtë të Imam Rizait (a.s.)

Publikuar në Shk. 10, 2019, 12:19 p.m.

Ajetullah Shejh Isa Kassim, udhëheqësi shpirtëror i muslimanëve shiitë në Bahrejn, mbërriti në qytetin e shenjtë të Mashhadit në Iran të shtunën (2 shkurt 2019) për të vizituar Xhaminë e Imam Rizait (a.s.),  imamit të tetë të muslimanëve shiitë.

Shejh Kasimi la Bahrejnin dhe shkoi për trajtim në Londër më 9 korrik, 2018, me një pasaportë të përkohshme, ku ai iu nënshtrua më shumë se një operacioni të suksesshëm.

Më 26 dhjetor, ai udhëtoi për në Irak, shkon në qytetin e shenjtë të Naxhafit, ku u takua me Ajetullah Ali al-Sistani në një takim të veçantë. Ai gjithashtu u takua me autoritetet më të shquar fetare dhe studiues të Naxhafit, të tillë si Ajetullah Sejjid Said Al-Hakim dhe Ajetullah Shejh Bashir Al-Naxhafi.

Ajetullah Kassimi kaloi gati një muaj dhe një javë në Irak, gjatë së cilës ai vizitoi Xhaminë e Shejtë të Imam Aliut (a.s.) në Naxhaf, dhe xhamitë tjera të  imamëve shiitë në Qerbala, Bagdad dhe Samara. Ai gjithashtu vizitoi varrezat e një numër i dijetarëve të lartë muslimanë shiitë.Burimi : Bahrain Mirror