Poeti maroken Muhammed Bennis fiton çmimin 2018 të Kreativitetit Arab

Publikuar në Shk. 10, 2019, 12:34 a.m.

Forumi Kulturor Libanez në Francë dha çmimin e Krijimtarisë Arabe për vitin 2018 tek poeti maroken Muhammed Bennis.

I lindur në Fez në vitin 1948, poeti maroken Muhammed Bennis fitoi çmimin e Kreativitetit Arab vlerësim për njohjen e veprave të tij të çmuara letrare.

Muhammed Bennis është i njohur për mbrojtjen e modernitetit në veprat e tij gjuhësore, kulturore dhe poetike. Ai konsiderohet si një nga figurat më të rëndësishme të poezisë moderne arabe.

Ai gjithashtu përktheu disa libra nga autorë, përfshirë Plaga e Emrit të Duhur  nga Abdelkebir Khatibi, dhe vepra të tjera nga Bernard Noel.

Shkrimtari francez Noel përgëzoi Bennisin për punën e tij dhe për kryeveprat krijuese.

Muhammed Bennis botoi shkrimet në disa gazeta në të gjithë botën arabe.

Ai ndoqi studimet e tij akademike në Fakultetin e Letërsisë dhe Shkencave Humane në Dhar Mehraz në Fez.

Ai është gjithashtu mbajtës i doktoraturës. në Fenomenin e Poezisë Bashkohore në Marok, i mbikëqyrur nga Khatibi, sipas Poem Hunter.

Bennis ka fituar disa çmime gjatë karrierës së tij. Në vitin 2007, Bennis fitoi el Premio Feronia International për letërsi.

Në vitin 2017, Bennis u nderua me Medaljen e Kulturës, Krijimtarisë dhe Artit nga Presidenti i Palestinës, Mahmud Abbas.Burimi : MW News