Kryepeshkopi: Dialogu ndërfetar që çon në dialog të ndershëm të politikanëve

Publikuar në Shk. 4, 2019, 3:33 a.m.

Kryepeshkopi i armenëve në Teheran tha se përderisa nuk ka dialog të ndershëm midis udhëheqësve fetarë, nuk ka dialog të ndershëm mes politikanëve.

Në ceremoninë e hapjes së Konferencës së parë Ndërkombëtare të Imam Rizait (a.s.)  dhe Dialogut Ndërfetar në Mashad të Iranit, të mërkurën, Sebouh Sarkissian shtoi se dialogu i feve ofron një platformë për paqen, bashkëjetesën, miqësinë dhe bashkëpunimin.

Ai vuri në dukje se dialogu midis feve, veçanërisht duke u përqendruar tek Imam Rizai, është shumë i rëndësishëm dhe ne e mirëpresim atë.

"Sot, dialogu është bërë një domosdoshmëri themelore në botën tonë, ku krijesa e Zotit kërkon paqe, dashuri dhe respekt të ndërsjellë", tha ai.Burimi : IRNA