Amerika vendos 250 armë kamioni në Siri

Publikuar në Jan. 29, 2019, 2:41 a.m.

Është raportuar se Amerika e cila kishte njoftuar se do të tërhiqet nga Siria, dje ka dërguar 250 armë kamoni në bazat nëpër qytete të ndryshme të Sirisë.

Sipas lajmit të organizatës opozitare të quajtur Observatori Sirian i të Drejtave të Njeriut me qendër në Londër, të enjten në mbrëmje, 250 kamionë të ngarkuar me armë nga koalicioni ndërkombëtar i udhëhequr nga SHBA arritën në fshatin Aleppo, Rakka dhe Haseke.

Sipas lajmit, armët dhe pajisjet u shpërndanë në bazat ushtarake të koalicionit amerikan në Ayn al Arab, në aeroportin e Ayn al Arab, Ayn Isa, Rakka dhe Tel Temr.

Sipas Observatorit Sirian të të Drejtave të Njeriut, para hyrjes së këtyre pajisjeve, qindra ushtarë amerikanë mbërritën në Siri në 24 orët e fundit.

Më 14 janar, Observatori Sirian për të Drejtat e Njeriut kishte njoftuar se konvoji ushtarak amerikan I përbër nga dhjetëra automjete kishte hyrë në Deir ez Zor përmes rrugës në mes të lindjes së Eufratit dhe Rajonit të Kurdistanit irakian.

Më 11 janar, organizata njoftoi se një konvoj ushtarak amerikan me 150 kamionë me mjete të blinduara dhe pajisje të ndryshme ushtarake shkoi në al Jubeyle në veri të Rakkës dhe në aeroportin Ayn al Arab në Aleppo.

Është raportuar se Amerika e cila kishte njoftuar se do të tërhiqet nga Siria, dje ka dërguar 250 armë kamoni në bazat nëpër qytete të ndryshme të Sirisë.

Sipas lajmit të organizatës opozitare të quajtur Observatori Sirian i të Drejtave të Njeriut me qendër në Londër, të enjten në mbrëmje, 250 kamionë të ngarkuar me armë nga koalicioni ndërkombëtar i udhëhequr nga SHBA arritën në fshatin Aleppo, Rakka dhe Haseke.

Sipas lajmit, armët dhe pajisjet u shpërndanë në bazat ushtarake të koalicionit amerikan në Ayn al Arab, në aeroportin e Ayn al Arab, Ayn Isa, Rakka dhe Tel Temr.

Sipas Observatorit Sirian të të Drejtave të Njeriut, para hyrjes së këtyre pajisjeve, qindra ushtarë amerikanë mbërritën në Siri në 24 orët e fundit.

Më 14 janar, Observatori Sirian për të Drejtat e Njeriut kishte njoftuar se konvoji ushtarak amerikan I përbër nga dhjetëra automjete kishte hyrë në Deir ez Zor përmes rrugës në mes të lindjes së Eufratit dhe Rajonit të Kurdistanit irakian.

Më 11 janar, organizata njoftoi se një konvoj ushtarak amerikan me 150 kamionë me mjete të blinduara dhe pajisje të ndryshme ushtarake shkoi në al Jubeyle në veri të Rakkës dhe në aeroportin Ayn al Arab në Aleppo.Burimi : Yakın Doğu Haber