Komandanti i Ushtrisë së Iranit shpreh ngushëllimet për përplasjen e Boeing 707

Publikuar në Jan. 16, 2019, 10:16 p.m.

Komandanti i Ushtrisë së Iranit, Sejjid Abdul Rahim Musavi  dhe komandant i Forcave Ajrore Aziz Nasirzadeh në mesazhe të veçanta kanë shprehur ngushëllimet për rrëzimin e avionit të Boeing 707 dhe vdekjen e një grupi të personelit të ushtrisë Forcave Ajrore.

Gjeneral Major Mousavi të hënën përshkroi vdekjen e personelit të forcave ajrore si një humbje e pariparueshme.

Komandanti, Gjeneral Brigade  i Forcave Ajrore, Aziz Nasirzadeh gjithashtu ka shprehur ngushëllimet e tij për incidentin e avionit Boeing 707 dhe vdekjen  e personelit të Ushtrisë Forcave Ajrore.

Aeroplani i cili ishte Boeing 707 bëri një ulje emergjente në aeroportin Fet'h, në provincën e Alborz në perëndim të kryeqytetit, Teheran. Ishte në pistë kur goditi një mur dhe shpërtheu një zjarr.

Një zyrtar i Organizatës të Aviacionit Civil Iran (CAO) ka thënë në kushte anonimiteti se Boeing-707 gabimisht u ul në Fet'h Aeroportit në Karaj, ndërsa piloti nuk mund të kontrollojë aeroplan në pistë.

Trupat e 15 udhëtarëve të cilët vdiqën në një aksident ajror në Safadasht, provincën Karaj dhe në perëndim të kryeqytetit të hënën në mëngjes janë transferuar në Qendrën Ligjore të Mjekësisë, tha Drejtor i Departamentit të Menaxhimit të Krizave të Organizatës Ligjore të Mjekësisë të Iranit Mjekësisë, Mehrdad Alibakhshi.

Mehrdad Alibakhshi tha se nga 16 pasagjerët, vetëm një mbijetoi në aksident. Dhjetë të vdekurit tashmë janë identifikuar, ndërsa po punohet për të identifikuar pjesën tjetër.     

Ai vuri në dukje se nga një prej trupave të vdekur është identifikuar,  është trupi i një gruaje.Burimi : IRNA