Irani dhe Franca mbajnë dialog ndërfetar

Publikuar në Jan. 12, 2019, 12:58 a.m.

Dialogu i parë ndërfetar midis Iranit dhe Francës do të mbahet në Teheran javën e ardhshme.

Organizata Kulturore dhe Marrëdhëniet Islamike (ICRO) do të organizojë ngjarjen më 7-8 janar 2019.

Dialogu përmban rëndësinë e mjedisit në Islam dhe në Krishterimin Katolik.

Një delegacion  francez prej katër antarësh ka udhëtuar për në Teheran për të marrë pjesë në bisedime.

Ndër temat e diskutimit do të jetë mbrojtja e mjedisit sipas teksteve të Krishtera-Katolike dhe Islame,  përgjegjësia e udhëheqësve fetarë dhe besimtarëve në mbrojtjen e mjedisit dhe rolin e ekstremizmit në dëmtimin e mjedisit.

Ideja e mbajtjes së një dialogu ndërfetar midis Iranit dhe Francës u ngrit për herë të parë gjatë një udhëtimi në Paris nga kreu i Qendrës për Dialogun Ndërfetar të ICRO, Muhammed Mehdi Taskhiri.