Netanjahu bllokon fondet e Katarit në Gaza

Publikuar në Jan. 12, 2019, 12:55 a.m.

Qeveria izraelite të hënën ka pezulluar transferimin e fondeve të Katarit tek punonjësit palestinezë në Rripin e Gazës të rrethuar, sipas mediave izraelite.

Kanali televiziv i Izraelit 20 tha se grumbulli i tretë i granteve të Katarit nuk do të transferohet në Gaza në bazë të një urdhri nga kryeministri Benjamin Netanjahu.

Vendimi i Netanjahut përputhej me bombardimin e ri të Izraelit në tri  objektiva në Rripin e Gazës të hënën.

Katari deri më tani ka transferuar dy pagesa të veçanta prej 15 milion dollarësh në Rripin e Gazës për të ndihmuar punonjësit dhe familjet e varfëra që kanë jetuar nën bllokadë të mbyllur për rreth 13 vjet.