Udhëheqësi: SHBA-ja do të përballet me humbjen e pashembullt

Publikuar në Jan. 10, 2019, 12:52 a.m.

Udhëheqësi i Revolucionit Islamik, Ajetullah Sejjid Ali Hamenei tha se Shtetet e Bashkuara do të përballet me një "humbje të paparë" në fushatën e saj të sanksioneve dhe presionin kundër popullit  iranian.

Duke iu drejtuar një grupi njerëzish në  qytetin e shenjtë të Kumit të mërkurën, udhëheqësi  tha se amerikanët flasin  për "sanksione më të forta në histori" kundër Iranit ", por populli iranian me vullnetin e Zotit, do t'i bëjë ata të vuajnë një humbje të paparë në histori. "

"Kombi dhe autoritetet duhet me vëmendje të punojë për t’i kthyer sanksionet amerikane në një humbje të paparë për Shejtanin e Madh ( SHBA), siç është bërë gjatë kohës së Mbrojtjes së Shenjtë (tetë-vjeçare në Irak- nga lufta e mponuar)," tha udhëheqësi .

Shtetet e Bashkuara së pari solli Iranin nën sanksione në prag të Revolucionit Islamik në vitin 1979.

Lufta tetë-vjeçare është e njohur në Iran si Mbrojtjes e Shenjtë  për shkak të sakrificës ekstreme dhe rezistencën e ushtruar nga ana e popullit  iranian përballë pushtuesit dhe klientëve të saj perëndimorë.

Uashingtoni ka hequr disa nga sanksionet e saj pas zbatimit të një marrëveshje bërthamore shumëpalëshe të vitit 2015 me Republikën Islamike dhe vendet e tjera botërore. Kjo, megjithatë, la marrëveshjen në mënyrë të njëanshme të vitit të kaluar - edhe pse marrëveshja është ratifikuar në formën e një rezolute të Këshillit të Sigurimit të Kombeve të Bashkuara.

Udhëheqësi më tej kërkoi durim përballë SHBA-ve dhe Evropës "militarizim, mburrje, dhe fjalë boshe", duke thënë: "As kërcënimet e tyre, as fjalët e tyre dhe premtimet, dhe edhe nënshkrimet e tyre nuk janë të besueshme."

Ajetollah Hamenei gjithashtu iu referua parashikimeve të një "ndryshimi të regjimit" në Iran nga disa zyrtarë amerikanë deri në fund të vitit 2018.

"Kohë më parë, një politikan amerikan kishte thënë, në mesin e një mbledhje të terroristëve dhe banditëve, se ai shpreson për të festuar këtë Krishtlindje në Teheran", tha Ajetollah Hamenei, sipas Press TV.

Udhëheqësi i referohej komenteve nga Këshilltari i Sigurimit Kombëtar të SHBA-ve, Xhon Bolton, një kohë të gjatë  avokat i  regjimit, i cili shpesh flet në tubime me veshje terroristi anti-Iran MKO.

"Para vitit 2019, ne do të festojmë këtu në Teheran", tha Bolton në një takim të ZKK në korrik 2017.

Ajetullah Hamenei tha:

"Krishtlindja ishte pak ditë më parë. Kjo është mënyra se si llogaritë amerikane funksionojnë. "

"Disa zyrtarë amerikanë pretendojnë se janë të çmendur. Sigurisht që nuk pajtohem me këtë. Përkundrazi, ata janë idiotë të klasit të parë, "tha ai.

Udhëheqësi përkujton"Por populli dhe autoritetet i përdoren sanksionet si një mjet duke bërë të mundur në aftësitë e brendshme dhe lulëzimin e talenteve në një mënyrë që e ktheu Iranin në një fuqi të pashembullt të rajonit sot ".Burimi : IQNA