Libri 'Humeini, Revolucionar i Zotit' u botua në Itali

Publikuar në Jan. 5, 2019, 8:43 a.m.

Një libër i titulluar 'Humeini, Revolucionar i Zotit' mbi personalitetin dhe mënyrën e udhëheqjes së Imam Humeinit, themeluesit të Republikës Islamike të Iranit u botua në Itali.

Në librin 284 faqe, autori i referohet jetës së Imam Humeinit, veçanërisht të familjeve të tij të ndryshme dhe dimensioneve mistike.

Një pjesë tjetër e librit merret me personalitetin dhe stilin e udhëheqjes së Imam Humeinit dhe dinjitetin e njeriut që shndërroi shtegun e historisë me idetë e tij hyjnore dhe përpjekjet e tij të ndershme që çuan në ndryshimet e mëdha në Iran dhe në botë.

Organizata Islamike e Kulturës dhe Marrëdhënieve të Iranit ka publikuar një numër të madh të librave persisht dhe i ka përkthyer ato në gjuhë të ndryshme për t'u dërguar në vende të tjera.

Shumë libra të tjerë gjithashtu përkthehen në persisht dhe u vihen në dispozicion entuziastëve dhe audiencës iraniane.

Megjithatë, disa libra janë gjithashtu në dispozicion të audiencës pasi u përkthyen në gjuhë të ndryshme, në raste të ndryshme, si dhe ngjarje kulturore dhe artistike.Burimi : IRNA